Flag

Voćna salata kapkejkovi

8 Porcija/e
Srednje teško
60
Sočni kapkejkovi sa ovsenim pahuljicama i voćem.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
100 gbrašna
70 gDr. Oetker Natural Vibes Ovsenih pahuljica
1 komadbanana/e
1 komadjabuka
1 komadjaje
80 gšećera
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
kora jedne pomorandže
Krem
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
3 komadabanana/e
5 mlDr. Oetker Arome vanila
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Voćna salata
1 komadnara
3 komadapomorandže/i
2 komadalimuna
6 komadakivija
4 komadamandarina
2 komadabanana/e
2 komadazelene jabuke
200 gananasa konzerviranog
Čokoladni trouglovi
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
100 gbele čokolade
2 kašika/eulja
Preliv za voćnu salatu
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
voda
šećer
Picture - Dr. Oetker Natural Vibes Ovsenih pahuljica
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
1

Osnova

Izblendati jabuku i banananu. Pomešati brašno, dodati prethodno samlevene pahuljice, prašak za pecivo, koru pomorandže i šećer. Izblendanu jabuku i bananu pomešati sa jajima i dodati u suve sastojke. Sjediniti sve. Sipati u korpice za kapkejkove. Peći 25 minuta na 170 C.

2

Krem

Izblendati banane, umutiti ih sa dve kesice šlag pene i malo arome vanile. Dodati žutu boju za kolače.

3

Voćna salata

Voće za salatu oprati i oljuštiti. Mandarine i polovinu pomorandže odvojiti po kriškama, drugu polovinu iseći na zalogaje, kivi i ananas iseći na krugove. Ananas i jabuke na kocke 1x1 cm. Banane i jabuke preliti limunovim sokom. Rastopiti belu čokoladu i dodati ulje. Gotove rozen kore seći na kvadrate 10x10 cm, a zatim na trouglove. Trouglove premazati rastopljenom belom čokoladom. Ređati čokoladne trouglove i voće. Napraviti preliv za torte i premazati voće.