Flag

Visokoproteinski brauni

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Pripremite visokoproteinski brauni bez šećera.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za koru
250 gpasulja iz konzerve
2 komadajaja (M veličine)
160 geritritola (zaslađivač)
1 prstohvatsoli
50 gsojinog brašna
50 gDr. Oetker Kakao
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gseckanih badema
100 mlovsenog mleka
Za glazuru
75 gcrne čokolade
10 gkokosovog ulja (tečnog)
Za posipanje
1 kašikaseckanih badema
1 kašikaseckanih pistaća
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo

Pribor

Pleh za pečenje (21 x 27 cm), papir za pečenje, kuhinjska vaga, sito, činije, blender, mikser sa nastavkom za mućenje, nož, daska za seckanje, tiganj, set noževa

1

Ugrejte rernu (gornji/donji grejač: 160 °C). Obložite pleh papirom za pečenje. Ocedite pasulj i izgnječite u činiji sa jajima u fini pire. Dodajte preostale sastojke i fino izmešajte uz pomoć nastavka za mikser. Sipajte smesu u pleh i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 45 minuta, zatim ostavite da se ohladi i uklonite papir za pečenje.

2

Usitnite čokoladu i otopite na pari sa kokosovim uljem. Premažite koru glazurom, pospite bademima i pisataćima i ostavite da se hladi oko 15 minuta. Isecite 12 parčića i poslužite.


Savet

Braunije je najbolje jesti sveže, u suprotnom ih hermetički zatvorite. Za veću količinu proteina možete dodati proteinski prah.  Kako biste postigli željenu teksturu testa možete prilagoditi količinu ovsenog mleka.