Flag

Viršlice u testu

8 Porcija/e
Srednje teško
45
Savršen način da ukusnim zalogajima upotpunite druženje sa prijateljima!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
8 komadaviršli
1 komadjaje
susam za posipanje
Za testo
220 gbrašna
110 mltople vode
30 mlmaslinovog ulja ili suncokretovog ulja
1 kašičicašećera
1 prstohvatsoli
5 gDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Pomešajte kvasac sa prosejanim brašnom, šećerom i soli.

2

Dodajte vodu i ulje, umesite elastično testo.

3

Pokrijte testo folijom i ostavite na toplom mestu 30 minuta da naraste.

4

Zamesite testo i podelite ga na 8 jednakih delova.

5

Razvucite svaki komad testa, uvijte viršlu u njega, zatvorite krajeve i poravnajte.

6

Napravite proreze oštrim nožem na svakoj viršli. Presecite svaku viršlu, ali nemojte preseći donji sloj testa.

7

Prebacite viršle u pleh sa papirom za pečenje, premažite ih umućenim jajetom i pospite susam.

8

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 minuta (ili dok testo ne dobije zlatno-žutu boju).