Flag

Tarte Fine

12 Porcija/e
Srednje teško
90
Francuski tart od domaćeg lisnatog testa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Lisnato testo
250 gmekog brašna
250 gputera/maslaca hladnog
150 mlvode hladne
1 kašičicasoli
Frangipane od badema
80 gputera/maslaca
80 gšećera
100 gbrašna od badema
30 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
2 kašika/eamaretta
2 komadabelanaca
Voćna lepeza
4 komadajabuka
2 komadakrušaka
50 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećer
Glazura i dekoracija
50 gmarmelade od kajsija (glatke)
1 kesicaDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
200 mlvode
50 mlsoka od limuna
50 gseckanih pistaća
50 gbrusnica seckanih
1

Prosejati brašno, umešati so, dodati puter sečen na kockice 1x1 cm, pomešati/obložiti ga sa brašnom i dodati hladnu vodu. Kratko umesiti čvrsto testo, samo da se spoji u kuglu koja se ne lepi za ruke. Oblikovati pravougaonik i obložiti pvc folijom. Ostaviti u zamrzivaču ili frižideru 30 minuta. Izvaditi iz zamrzivača i prebaciti na pobrašnavljenu podlogu i razvaljati u pravougaonik. Opkrojiti krajeve testa. Preklopiti levi i desni kraj testa ka polovini. Otresti višak brašna da se ne bi kasnije u zamrzivaču natopio vlagom. Umotati u foliju i ostaviti na hlađenje 30 minuta. Ponoviti postupak preklapanja testa još dva puta. 

2

Otopiti puter. U posudu pomešati sve suve sastojke, umešati otopljeni, prohlađen puter i amareto. Na kraju dodati 1 po 1 belance da se poveže smesa, uz mešanje žicom za mućenje. Staviti u dresir džak i odložiti na hladno do korišćenja.
Jabuke i kruške iseći na polovine, seći tanke listove.


Razvaljkati lisnato testo tanko, očistiti od viška brašna, iseći na kvadrate 10x10cm  i staviti na pleh sa papirom za pečenje. Od ove količine testa dobija se 12 kvadrata. Na svaki kvadrat rasporediti kremu od badema (ostaviti 1cm  - 1,5 cm od ivice kvadrata prazno) i na kremu od badema složiti listiće voća. Posuti cimet šećerom i šećerom u prahu. Staviti u ugrejanu rernu na 200 C, 25-30 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.

3

Pomešati preliv za tortu sa šećerom i postepeno dodavati vodu po potrebi uz mešanje, kako ne bi bilo grudvica. Prebaciti u šerpu odgovarajuće veličine i zagrevati uz mešanje. Kada provri skloniti sa vatre i umešati marmeladu od kajsije. Kratko još zagrejati i na kraju dodati sok od limuna. Još vruće tartove premazati glazurom, pa posuti pistaćima i seckanim brusnicama po rubovima tartova.