Flag

Tart sa jabukama

1 tart
Srednje teško
80
Ulepšajte jesenje dane ukusnom poslasticom!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
240 gmekog brašna (tip 400)
50 gputera/maslaca (sobne temperature)
50 gmasti
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
1 kašičicaDr. Oetker Cimet šećera
1 kašikamilerama
1 komadžumance
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Dr. Oetker Limun šećer u prahu
Fil
otprilike 4 - 5 komadajabuka
otprilike 3 - 4 kašika/eDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
otprilike 2 - 3 kašika/ežutog šećera
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Pomešajte prašak za pecivo i brašno i sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti. Možete da mesite ručno ili uz pomoć procesora.

2

Dodajte vanilin i cimet šećer, aromu vanile, šećer, žumance, puter, mast, mileram i sve umesite.

3

Od testa formirajte loptu i stavite je u frižider na 30 min.

4

U kalupu za tart prečnika 23 cm rastanjite testo i izbockajte ga viljuškom, a šaku testa ostavite sa strane.

5

Izrendajte jabuke i dodajte 3-4 kašika praška za puding, cimet šećer, žuti šećer, burbon vanillin šećer, pomešajte i sipajte preko testa.

6

Od ostatka testa napravite šare po želji, i rasporedite ih preko fila.

7

Tart pecite oko 40 min na 190 °C.

8

Pečeni tart pospite limun šećerom u prahu i služite toplog uz kuglu sladoleda od vanile. Ali da znate, podjednako je dobar i hladan, pa čak i sutradan, naravno ukoliko uopšte dočeka do tada.