Flag

Sultanova sarma na dva načina

14 Porcija/e
Srednje teško
45
Poslastica pripremljena sa dve vrste pudinga kojoj niko ne može da odoli!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sa pudingom sa ukusom čokolade
700 mlmleka
50 gputera/maslaca
100 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
2 kašika/ebrašna
3 kašika/eDr. Oetker Kakao
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašikaDr. Oetker Arome ruma
1 kašičicaputer / maslac (za podmazivanje pleha)
malokokosovog brašna (nekoliko kašika)
Sa pudingom sa ukusom bele čokolade
350 mlmleka
otprilike 50 - 60 gšećera
30 gputera/maslaca
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
1 kašikabrašna
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
1 kašičicaputer / maslac (za podmazivanje pleha)
malokokosovog brašna (nekoliko kašika)
Fil
350 mlslatke pavlake (mlečne)
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 gšećera u prahu
jagode
pistaći
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

500 ml mleka, šećer i puter stavite na srednju jačinu da provri. U odvojenoj posudi pomešajte smešu za puding sa ukusom čokolade, brašno, vanilin šećer, kakao prah, aromu ruma i preostalih 200 ml mleka. Kada je mleko sa šećerom i puterom provrelo, sipajte pripremljenu čokoladnu smešu i mešajte žicom kuvajući nekoliko minuta, dok se puding ne zgusne.

2

Sklonite sa vatre. Pleh veličine 30 x 40 cm premažite puterom, pa bogato pospite kokosom. Izručite vrući puding, pa pažljivo špatulom rasporedite po plehu. Zavisno od veličine pleha koji koristite, smesu ćete razvući ili preko cele površine ili na nešto manje. Ohladite.

3

Na isti način pripremite i smesu od pudinga sa ukusom bele čokolade, samo što ćete ovde koristiti manji pleh, otprilike 30 x 30 cm. Ohladite.

4

U međuvremenu slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i aromatizovanim šećerom u čvrst šlag. Premažite preko ohlađenih pudinga u tankom sloju.

5

Oštrim nožem isecite ivice da opkrojite. Zatim isecite na trake 5-6 cm debljine, a zatim te trake podelite na dva dela. Uvijajte pažljivo i stavljajte na tanjir. Kod bele sarme ćete nakon sečenja posuti pistaće i seckane jagode, pa tek onda uvijati. Držite kolače u frižideru dan-dva. Najukusniji su kada se dobro ohlade.