Flag

Sočne urmašice

25 komada
Jednostavno
20
Recept za pripremu urmašica sa bademom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sirup
510 gšećera
800 mlvode
1 kašičicasoka od limuna
Testo
otprilike 330 - 385 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
70 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
200 gmargarina mekanog
2 komadajaja (veličine M)
Dekoracija
25 komadabadema
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Sirup

Stavite šećer i vodu u posudu. Na srednjoj vatri mešajte dok se šećer ne otopi. Kada zakuva, dodajte limunov sok i neka ključa još 10 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se hladi.

2

Testo

Pleh za pečenje podmažite margarinom. Uključite rernu da se zagreje.

Gornji i donji grejač: 180°C.
Rerna sa ventilatorom: 160°C.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo i prosejte u posudu. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer, zatim  promešajte viljuškom. Dodajte margarin i jaje i mesite. Uzmite komade veličine oraha, oblikujte ih rukom i poslažite u pleh za pečenje. U sredinu vodoravno stavite bademe, lagano ih utisnite i pecite.

Vreme pečenja: 30 - 35 minuta.

3

Izvadite iz rerne, ostavite da se hlade 3 minute i prelijte hladnim sirupom. Ohladite i poslužite.