Flag

Rupičasti kolač sa čokoladom i malinama

18 Porcija/e
Srednje teško
60
Osvežavajući desert sa filom od malina i kremastim pudingom sa ukusom čokolade razveseliće nepca i najvećih sladokusaca.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
3 komadajaja
100 gšećera
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
900 mlmleka
80 mlulja
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
180 gbrašna
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
600 gmalina
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 kesiceDr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
1

Patišpanj

U sud sipajte jaja i malo izmiksajte, pa dodajte 150 g šećera i sve zajedno mikserom umutite. Sipajte 1 kašičicu arome vanile.

2

Dodajte 100 ml mleka, ulje i brašno koje ste prethodno sjedinili sa praškom za pecivo i prosejali. Sipajte u pleh veličine 20x30 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 200°C / 15 minuta.

3

Pečeni patišpanj izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu.

4

Fil od malina

U blender stavite maline i 50 ml vode. Izblendajte, a zatim preručite u sud u kome nastavljate da kuvate fil. Dodajte 150 g šećera i vanilin šećer i kuvajte oko 10 minuta. U 200 ml mleka  razmutite 2 kesice pudinga sa ukusom vanile i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi do željene gustine. Ostavite 30 minuta da se prohladi.

5

U patišpanju napravite rupe uz pomoć vadilice semena iz paprike. Fil od malina sipajte u poslastičarsku kesu i napunite rupe.

6

Čokoladni fil

U odgovarajući sud sipajte 600 ml hladnog mleka pa dodajte 2 kesice krem pudinga sa ukusom čokolade. Mutite mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta. Ako želite slađi krem puding dodajte šećer u prahu po ukusu. Čokoladni krem sipajte preko patišpanja i po želji ukrasite ili samo pospite krupno rendanom mlečnom čokoladom. Ostavite da se ohladi pre služenja.

7

Bonus recept

Deo patišpanja koji ste izvadili vadilicom semena paprike malo izmrvite. Dodajte ostatak fila od malina  i promešajte da se sjedini. Od smese pravite kuglice i ostavite da se ohlade i stegnu. Nakon toga, istopite 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i glazirajte bombice. U smesu možete dodati malo Dr. Oetker Arome ruma, koja će se savršeno slagati uz ove ostale sastojke.