Flag

Pita od jabuka sa pudingom

1 Tepsija
Jednostavno
40
Sa više mogućnosti i načina pripreme.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pitu pripremite najviše dan pre posluživanja.
Recipe Tips
Kolač će biti veoma ukusan i ako umesto soka od narandže koristite sok od jabuke.
Recipe Tips
Ako pripremate varijantu za odrasle, možete koristiti belo vino.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Prhko testo
150 gpšeničnog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
65 gšećera
1 komadjaje
65 gmargarina ili maslaca
Nadev
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 gšećera
500 mlsoka od pomorandže (1/2 l)
6 komadajabuka
500 mlslatke pavlake (1/2 l)
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
Posipanje
malokakao praha
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Prhko testo

Brašno i prašak za pecivo pomešajte pa prosejte u posudu. Dodajte šećer, jaje i maslac ili margarin. Dobro izmesite mikserom (nastavci za mešenje) muteći prvo kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini. Na radnoj površini, koju ste prethodno lagano posuli brašnom, mesite dok ne dobijete glatko testo. Ako se testo lepi, stavite ga neko vreme na hladno.Izvaljajte testo na tepsiju za kolače (30 x 40 cm, podmazana, obložena papirom za pečenje) i postavite obruč za kolače.(Ukoliko nemate obruč, koristite veliku tepsiju sa visokim ivicama.)

2

Nadev

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali sa šećerom i sokom od narandže. Oljuštite jabuke, isecite ih na četvrtine, očistite, narendajte i umešajte u puding. Smesu rasporedite po testu i poravnajte. Stavite tepsiju u rernu.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Ispečenu pitu ostavite da se hladi u tepsiji na rešetki. Odstranite obruč. Od slatke pavlake s Kremfixom i vanilin šećerom umutite čvrst šlag i rasporedite po kolaču. Po želji pospite kakaom.

  • Pitu pripremite najviše dan pre posluživanja.
  • Kolač će biti veoma ukusan i ako umesto soka od narandže koristite sok od jabuke.
  • Ako pripremate varijantu za odrasle, možete koristiti belo vino.