Flag

Panj torta

24 Porcija/e
Srednje teško
150
Idealna poslastica kojom možete pokazati dragoj osobi koliko je volite!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Patišpanj
6 komadajaja
6 kašika/ešećera
4 kašika/epšeničnog griza T400
4 kašika/emekog brašna T400
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašikaDr. Oetker Kakao
2 kašika/etople vode
2 kašika/eulja
Fil
300 mlhladnog mleka
1 pakovanjeDr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
75 gšećera u prahu
200 gmaskarpone sira
200 mlslatke pavlake
300 gvišanja
Dodatno
300 mlhladnog mleka
1 pakovanjeDr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
marmelada od kajsija
kokosovo brašno
jestive boje - zelena, zlatna i braon
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
1

Za 2 patišpanja prečnika 22 cm

U sud sipajte belanca i postepenim dodavanjem šećera mikserom umutite u čvrst šam. Dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Nakon toga dodajte ulje i toplu vodu. Promešajte. Posebno sjedinite pšenični griz, brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Dodajte prethodnoj smesi i špatulom lagano promešajte da se sve lepo sjedini. Sipajte u dva kalupa prečnika 22 cm i pecite na 180 °C oko 20-22 minuta ili zavisno od vaše rerne.      

2

Fil

U sud sipajte hladno mleko i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 3 minuta. Dodajte aromu vanile, mascarpone sir, šeććer u prahu i još malo umutite. Na kraju sipajte slatku pavlaku i mikserom mutite dok ne dobijete odgovarajuću gustinu.

3

Patišpanje podelite na pola tako da dobijete 4. Na tacnu stavite prvi patišpanj. Premažite marmeladom, pa preko premažite trećinom fila. na fil stavite višnje i blago ih pritisnite u fil. Stavite drugi patišpanj. Premažite marmeladom, filom i stavite višnje. Stavite i treći patišpanj i ponovite premazivanje i filovanje. Na kraju stavite i poslednji patišpanj.

Nožem isecite tortu kako je prikazano u videu, a taj isečeni deo stavite. Dodajte kašiku marmelade od kajsija i mleveni keks onoliko koliko je potrebno da dobijete gušću smesu kojom možete da oblikujete. Stavite na mesta koja nisu isečena i oblikujte koren.

4

Dekorisanje

U sud sipajte hladno mleko i dodajte fil za tortu sa ukusom čokolade. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 3 minuta.

5

Premažite tortu sa svih strana, kao i tacnu na kojoj se nalazi. Za mahovinu stavite kokos brašno u kesu za zamrzivač, dodajte malo zelene boje za torte i kolače i trljajte da se kokos oboji.

6

Iscrtajte godove na panju, dodajte mahovinu od kokosa, pečurke, itd i obavezno “urežite” inicijale voljene osobe ili “volim te”.

Ohladite pre posluženja.