Flag

Osnovni recept za Bečku koru

1 Kora
Srednje teško
40
Recept za odličnu osnovu za torte.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Biskvitnu koru odvojite od kalupa i istresite na rešetku obloženu hartijom za pečenje i ostavite da se ohladi. Pažljivo odstranite hartiju za pečenje. Koru presecite jednom vodoravno i nafilujte prema receptu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masti ili margarina
papir za pečenje
Biskvitno testo
30 gputera/maslaca
3 komadajaja
2 kašika/evrele vode
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
125 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

Otopite maslac u maloj šerpi i ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom (Ø 26 cm) i obložite ga papirom za pečenje.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa vrelom vodom u činiji, muteći mikserom (metlice za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešan sa vanilin šećerom dodajte neprestano muteći u roku od 1 minuta, pa mutite smesu još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donji deo rerne i pecite.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

  • Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Biskvitnu koru odvojite od kalupa i istresite na rešetku obloženu hartijom za pečenje i ostavite da se ohladi. Pažljivo odstranite hartiju za pečenje. Koru presecite jednom vodoravno i nafilujte prema receptu.