Flag

Mramorni kuglof

1 kolač
Jednostavno
40
Dr. Oetker recept za kuglof kalup.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pecite testo u podmazanom četvrtastom kalupu (35x11 cm). Nakon 15 minuta pečenja prosecite kolač po dužini oštrim nožem oko 1 cm duboko. Posle hlađenja aprikotirajte kolač. U tu svrhu provucite 4 kašike džema od kajsije kroz sito, prokuvajte sa 1 kašikom vode, premažite preko kolača pomoću četkice i ostavite da se ohladi.
Recipe Tips
Mramorni kolač možete da pečete i u okruglom kalupu sa štipaljkom i rupom (venac kalup).
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kuglof kalup (Ø 24 cm)
malo masnoće
Mućeno testo
300 gmekog margarina ili maslaca
275 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
1 prstohvatsoli
5 komadajaja
375 gpšeničnog brašna
4 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
otprilike 3 kašika/emleka
20 gkakao praha
20 gšećera
2 - 3 kašika/emleka
Dodatno
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Mućeno testo

Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, aromu i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom iz dva puta naizmenično sa mlekom, muteći kratko srednjom brzinom.2/3 testa sipajte u kalup i poravnajte. Prosejte kakao prah i dodajte zajedno sa mlekom i šećerom u preostalo testo. Rasporedite tamno testo preko svetlog i spiralno provucite viljuškom kroz slojeve testa, kako biste dobili mramornu šaru. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu, odvojite ga od kalupa i potom ga istresite na rešetku da se ohladi. Pospite šećerom u prahu.

  • Pecite testo u podmazanom četvrtastom kalupu (35x11 cm). Nakon 15 minuta pečenja prosecite kolač po dužini oštrim nožem oko 1 cm duboko. Posle hlađenja aprikotirajte kolač. U tu svrhu provucite 4 kašike džema od kajsije kroz sito, prokuvajte sa 1 kašikom vode, premažite preko kolača pomoću četkice i ostavite da se ohladi.
  • Mramorni kolač možete da pečete i u okruglom kalupu sa štipaljkom i rupom (venac kalup).