Flag

Leptir od jagoda

1 kolač
Srednje teško
40
Recept za kolač bez pečenja od jagoda.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako ne možete da nađete rabarbaru, pripremite testo kao osnovno testo „Sve u jednom". Polgedajte pod receptima za „Osnovna testa".
Recipe Tips
Ako preko jagoda stavite Dr. Oetker preliv za torte, leptirova krila će dobiti lepši sjaj, a voće će se duže održati svežim.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
Testo „Sve u jednom“
300 grabarbara
180 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašikakakao praha (neslađenog)
150 gšećera
0,5 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
80 gmekog margarina ili maslaca
3 komadajaja
Nadev
6 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
200 gslatke pavlake
sok od limuna (2 limuna)
75 gšećera u prahu
500 gjagoda
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa. Očistite rabarbaru, ocedite (ne ljuštite) i isecite na komadiće veličine oko 1 cm.

2

Testo sve u jednom

Pomešajte brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i sve prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i umutite mikserom (nastavci za mućenje) 2 minuta, muteći prvo najnižom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup i poravnajte, obložite rabarbarom. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite testo i istresite na rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite očišćenim obručem kalupa sa štipaljkom.

3

Nadev

Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Pomešajte kiselu pavlaku, limunov sok i prosejan šećer u prahu pomoću metlice. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike kisele pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom smesom. Potom pažljivo dodajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte krem preko testa i poravnajte. Ostavite kolač da odstoji najmanje 1 sat u frižideru. U međuvremenu operite i ocedite jagode, očistite i ostavite 4 jagode po strani. Preostale jagode isecite na listiće.Odvojite pažljivo obruč kalupa uz pomoć noža i odstranite ga. Uspravno presecite kolač na pola. Spojite polovine kolača na tacni tako, da se sudaraju oblom stranom, oblikujući krila leptira i poslažite listiće jagoda kao krljušt ili krovne crepove. Četiri cele jagode poređajte po sredini kao „telo" leptira. Držite kolač u frižideru do serviranja.

  • Ako ne možete da nađete rabarbaru, pripremite testo kao osnovno testo „Sve u jednom". Polgedajte pod receptima za „Osnovna testa".
  • Ako preko jagoda stavite Dr. Oetker preliv za torte, leptirova krila će dobiti lepši sjaj, a voće će se duže održati svežim.