Flag

Kremasti desert sa jagodama

1 Porcija
Srednje teško
75
Osvežavajući kolač sa kremom od vanile i jagodama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Vanila krem
100 gšećera
1 prstohvatsoli
4 komadažumanca
20 gmargarina
5 kašika/eDr. Oetker Gustin
400 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
namaz od jagoda i meda
3 kesiceDr. Oetker Šlag pene
jagode
Za oblaganje tepsije
papir za pečenje
Testo
100 mlvode (topla)
3 komadajaja
250 gšećera
120 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne dobije penasta masa. Dodati  vodu pa nastaviti mešanje. Nakon toga uz mešanje dodavati brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Testo presuti u tepsiju.
Peći na 175 stepeni  oko 35 minuta. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi.

2

Za to vreme napraviti vanila krem. Umutiti žumanca dok ne postanu kremasta. U šerpu odgovarajuće veličine sipati skrob, šećer, burbonavanila šećer i so. Dodati mleko i margarin i kuvati na blagoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Skloniti sa vatre.

3

1/3 te mase polako uz mešanje dodati u umućena žumanca i dobro promešati pa vratiti u šerpu i nastaviti kuvanje uz neprekidno mešanje još oko 2 minuta. Skloniti sa vatre. Prekriti prijanjajućom folijom da se ne bi formirala korica i ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohlađeni kolač iseći tako da se dobiju tri kore  jednke veličine.

4

Prvu koru premazati namazom od jagoda i meda pa preko nje staviti drugu koru koja se filuje vanila kremom, a preko nje treću koru.

5

Ceo kolač ukrasiti šlag penom pripremljenom prema uputstvu sa kesice i jagodama. Ostaviti da se stegne u frižideru nekoliko sati.