Flag

Kremasta crno bela torta

otprilike 10 - 12 Porcija/e
Srednje teško
45
Pripremite neodoljivu kremastu tortu sa dva fila i šlagom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
12 komadajaja
400 gšećera
200 glešnika
40 gbrašna
4 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1,4 litramleka
200 gmlečne čokolade
200 gbele čokolade
250 gputera/maslaca
4 kesiceDr. Oetker Šlag pene
2 kesiceDr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
1

Umutiti 12 belanaca, dodati 200 g šećera, mutiti 5 minuta. Dodati 200 g mlevenih lešnika pomešanih sa 40 g brašna, nežno ih umešati. Smešu podeliti na četiri dela i od svakog dela Ispeći koru prečnika 24 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 12-15 minuta.

2

Umutiti 12 žumanaca, 200 g šećera I burbon vanila šečer, dodati 200 ml mleka i 4 kesice pudinga sa ukusom vanile.

3

Zakuvati smesu u 800 ml mleka.

4

Skuvan fil podeliti na dva dela. U jednu polovinu fila umešati mlečnu, u drugu polovinu umešati belu čokoladu.

5

Ohlađene filove spojiti sa penasto umućenim puterom.

6

Umutiti šlag sa 400 ml hladnog mleka.

7

Ređati: kora-crni fil-beli fil-šlag, ponoviti 4 puta.

8

Zatim kalup izvrnuti na dekorativnu tacnu . Celu tortu premazati šlagom i dekorisati šarenim mrvicama po obodu.