Flag

Krem tart uskršnji zeka

16 Porcija/e
Srednje teško
80
Torta sa puno krema i slatke dekoracije.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
125 gputera/maslaca
100 gšećera u prahu
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
1jaje
250 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Za fil
400 gslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
30 gšećera
500 gmaskarpone sira
150 gdžema od malina
Dekorisanje
nekolikouskršnjih čokoladnih jaja
malobobičastog voća
dekor mrvice po želji
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Testo

Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji mutite puter i šećer dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte aromu vanile i jaje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i sve zajedno umesite rukama dok ne dobijete formu testa.

2

Prebacite testo na površinu koja je posuta prašnom i umesite testo dok ne postane glatko. Razvaljajte testo na debljinu od 3 mm i šablonom (preuzmite šablon ovde) u obliku zeke i nožem iseći oblik. Prebaciti na pleh.

3

Peći 12 minuta dok ne porumene. Ostaviti da se hlade oko 5 minuta, zatim prebacite na rešetku kako bi se potpuno ohladili.

4

Na isti način pripremiti i drugog zeku i ispeći.

5

Fil

Kada se kolač ohladio, umutite slatku pavlaku sa kremfiksom, šećerom i maskarpone sirom. Mutiti dok se ne formiraju meki vrhovi.

6

Podeliti fil na dva dela i u jedan deo dodati džem.

7

Podelite fil u dva šprica za dekorisanje. Naizmenično istisnite polovinu fila na jednu podlogu. Zatim preko stavite drugu podlogu i istisnite ostatak fila naizmenično preko druge podloge.

8

Dekoracija

Ukrasite tortu čokoladnim jajima, bobičastim voćem i dekor mrvicama po želji.