Flag

Krem rolnice

10 komada
Jednostavno
25
Jedinstvene i neponovljive krem rolnice od lisnatog testa!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
275 glisnatog testa
1 komadžumance
1 kašikamleka za premazivanje
1 kesicaDr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
300 mlmleka
50 mlslatke pavlake
1 kašičicaDr. Oetker Vanilin šećer
šećer u prahu za posipanje
Picture - Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Lisnato testo razvucite što tanje (idealno u oblik kvadrata), podelite na 10 jednakih delova i svaki deo obavijte oko modlica za pripremu rolnica, preklapajući testo. Ukoliko želite da procedura pripreme bude brža, možete koristiti već razvijeno lisnato testo.

2

U žumance dodajte kašiku mleka, umutite, premažite rolnice i pecite oko 20 minuta u rerni na 200°C. Rolnice skidajte vruće sa kalupa.

3

Krem puding umutite sa 300 ml mleka. Zatim umutite i slatku pavlaku, dodajte je pudingu i sve dobro sjedinite.

4

Rolnice ostavite da se malo ohlade, a zatim ih uz pomoć šprica napunite kremom koji ste prethodno napravili.

5

Šećer u prahu pomešajte sa vanilin šećerom, pospite preko gotovih rolnica i servirajte.


Napomene

Najbolje bi bilo da rolnice malo odstoje kako bi krem postao kompaktniji.

Ukoliko želite da testo bude mekše, možete ih ostaviti u frižideru.