Flag

Huani-Jovani

1 Porcija
Srednje teško
45
Desert sa suvim voćem, džemom od šljiva umočen u topljenu čokoladu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
300 gpirinča
voda
50 gmargarina
600 mlmleka
4 kašika/ešećera
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
1 kesicaDr. Oetker Rum šećer
70 gsuvog grožđa
70 gsuvih kajsija
150 glešnika i oraha
200 gdžema od šljiva
250 gkora za pitu
1 komadjaje
300 gčokolade za kuvanje
50 mlvode
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
1

U odgovarajuću šerpu sipati mleko, dodati aromu vanile i šećer.
U tiganju ispeći orahe i lešnike, pa ih samleti na krupno rende.

Pirnač sipati u šerpu odgovarajuće veličine i naliti vodom tako da bude prekriven vodom i još jedan cm preko. Staviti da se kuva, a kada pirinač upije višak vode nalivati malo po malo pripremljenm mlekom sa šećerom i aromom vanile uz povremeno mešanje kuvati dok se pirinač ne skuva, na kraju dodati margarin, pa presuti u drugu činiju i mešati sa sitno seckano suvim voćem i krupno mlevenim orasima i lešnicima.


Dobro promešati i ostaviti da se malo prohladi.

2

Kore iseći na četvrtine.

Dva lista kora staviti unakrst jedne preko drugih i na sredinu staviti 1  kašiku smlačenog pirinča preko toga malo džema od šljiva i preko toga još malo pirinča.  Napraviti paketić i uvezati termostabilnim najlonom.

Paketiće premazati jajetom umućenim sa malo vode i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 min.

3

U posudu za otapanje staviti izlomljenu čokoladu sa malo vode i rum šećerom. Otopiti čokoladu na pari uz dodavanje vode dok se ne dobije željena gustina čokolade.

4

Kada su paketići pečeni ostaviti ih da se hlade i svaki umočiti u otopljenu čokoladu.

Ređati na čist papir za pečenje i ponovo ohladiti.