Flag

Hleb sa maslinama i pistaćima

1 Porcija
Srednje teško
60
Hleb za ljubitelje mediteranskih ukusa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gbrašna
300 mlvode
4 kašika/eulja
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
1 kašičicabosiljka (suvi)
50 gmaslina/e crnih
50 gpistaća
20 gsusama
Skordelja
0,5 komadavekne hleba
3 češnjabelog luka
3 kašika/esirćeta
soli
biber
maslinovo ulje
Za serviranje
skordelja
2 kašika/eparadajza pasiranog
2 pune kašikeajvara
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Hleb sa maslinama i pistaćima

U posudu za mešanje sipati brašno, so, šećer, kvasac, 2 kašike ulja i vodu i umesiti elastično kompaktno testo. Ostaviti da raste oko 60 minuta.

2

Testo premesiti i podeliti na dva dela. Jedan deo istanjiti i staviti na dno tepsije obložene papirom za pečenje. Testo posuti maslinama isečenim na kolutove, bosiljkom i pistaćima, pa prekriti i ušuškati sa ostatkom testa koje se prethodno istanji. Preliti i dobro premazati uljem, posuti susamom i sa malo soli.

3

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

4

Skordelja

Hleb natopiti vodom, pa mu odstraniti koru i dobro ocediti. Beli luk usitniti u blenderu sa sirćetom, malo maslinovog ulja, solju i biberom, pa pomešati sa oceđenim hlebom.

5

Mešati i po potrebi dodavati maslinovo ulje dok se ne dobije kremasta struktura namaza. Ostaviti da se ohladi u frižideru i služiti uz hleb sa maslinama.

6

Za serviranje

U jednoj posudi pomešati pasirani paradajz i skordelju. Servirati u činijicu. U drugu činijicu sipati skordelju. U treću činijicu servirati ajvar.