Flag

Duplo srce od malina

1 kolač
Teško
40
Za zaljubljene - ne samo na Dan zaljubljenih.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu možete slobodno da pripremite dan ranije ili čak i da je zamrznete.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Duplo srce kalup (sadržaj 1,5 l)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
3 komadajaja
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
80 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
20 gDr. Oetker Gustin
Fil od malina
5 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
3 kašika/emarmelade od malina
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
400 gslatke pavlake
250 gmalina smrznutih
Tufne od pavlake
1 listDr. Oetker Želatina u listu beli gold
200 gslatke pavlake za kuvanje
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremiti

Zagrejte rernu. Dobro podmažite kalup i pospite ga brašnom.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pecivo nakon pečenja istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Presecite biskvit 2 puta vodoravno.

3

Fil od malina

Odledite maline. Želatin potopite prema uputstvu sa kesice. Donju koru stavite na tacnu, provucite marmeladu kroz sito i time namažite donju koru. Stavite srednju koru i blago pritisnite. Ispasirajte maline i provucite ih kroz sito. Pomešajte pire sa šećerom i vanilin šećerom. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Prvo pomešajte 3 kašike smese od malina sa rastvorenim želatinom, potom ovu mešavinu pomešajte sa preostalim želatinom. Kada smesa počne da se želira, dodajte slatku pavlaku. 2/3 pavlake od maline premažite preko srednje kore, stavite gornju koru. Desno srce i njegov rub premažite preostalom pavlakom od malina.

4

Tufne od pavlake

Potopite želatin prema uputstvu sa kesice i rastvorite. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Pomešajte prvo 3 kašike pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom pavlakom. Sipajte pavlaku u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 10 mm). Levo srce i njegove ivice ukrasite tufnama od pavlake, koje ćete našpricati tik jednu do druge. Stavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

  • Tortu možete slobodno da pripremite dan ranije ili čak i da je zamrznete.