Flag

Diplomat kocke

1 kolač
Jednostavno
40
Očaravajuće kremaste kocke sa piškotama i rumom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kocke ćete lakše iseći nazubljenim nožem.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
200 - 250 glisnatog testa smrznutog
Krem
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 gšećera
200 gslatke pavlake
400 mlmleka
3 - 4 kašika/eruma
250 mlslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
100 - 150 gpiškota
3 kašika/eruma
Ukrašavanje
malošećera u prahu
50 gDr. Oetker Dekor Kakao mrvica ili rendane čokolade
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica ili rendane čokolade
1

Priprema

Lisnato testo ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi, podelite ga na dve polovine i razvaljajte na veličinu tepsije. Prvi list stavite na tepsiju za pečenje (oko 35x20 cm), koju ste okrenuli na poleđinu i pobrašnili. Probodite viljuškom i stavite da se peče. Na isti način ispecite drugi list.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Ispečene listove ostavite da se ohlade.

2

Krem

Prema uputstvu sa kesice pomešajte prašak za puding sa šecerom i 200 ml slatke pavlake. Zakuvajte mleko, umešajte razmućeni puding, pa ponovo zakuvajte. Puding prekrijte folijom (da se ne stvori kožica) i ostavite da se ohladi. U ohlađen puding dodajte rum. 250 ml slatke pavlake umutite sa Kremfixom u čvrst šlag pa dodajte u puding.Jedan list ispečenog testa premažite polovinom krema, na njega poređajte piškote, poprskajte rumom, pa premažite ostatkom krema. Na to položite drugi ispečeni list i lagano pritisnite. Isecite na kocke iste veličine. Ostavite kocke da 1 - 2 sata odstoje na hladnom. Pre serviranja ih ukrasite šecerom u prahu i kakao mrvicama ili rendanom čokoladom.

  • Kocke ćete lakše iseći nazubljenim nožem.