Flag

Čokoladno nebo - šnit torta

20 Porcija/e
Srednje teško
60
Čokoladna torta sa karamelizovanim lešnicima i filom od pudinga.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Patišpanj
1 pakovanjeDr. Oetker Čokoladni mafini
2 komadajaja
75 mlvode
125 mlulja
Karamelizovani lešnici
100 gšećera
70 glešnika pečenih
Fil
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
500 mlmleka
75 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
2 komadažumanca
35 gDr. Oetker Gustin
250 gmaslaca
50 gšećera u prahu
Šlag
2 komadabelanaca
120 gšećera
Natapanje kora
100 mlmleka čokoladnog
Picture - Dr. Oetker Čokoladni mafini
Picture - Dr. Oetker Pudinga sa ukusom crne čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Patišpanj

Smešu za čokoladne mafine sipajte u sud. Dodajte jaja, vodu i ulje. Mutite mikserom tako da se dobije glatka smeša. Smešu sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, koji ste prethodno podmazali margarinom i posuli brašnom. Pecite na 180°C, 12-15 minuta. Ohlađen patišpanj isecite na tri dela, 10 x 40 cm. Svaki deo izbockajte viljuškom.

2

Karamelizovani lešnici

Lešnik sameljite u blenderu na krupnije. Šećer istopite na suvo pa dodajte lešnik, promešajte i odmah izručite na papir za pečenje. Ostavite da se skroz ohladi, pa sameljite u blenderu.

3

Fil

Mleko (300 ml) sipajte u sud, dodajte šećer i 2 kesice vanilin šećera i stavite da se kuva. Posebno sjedinite ostatak mleka (200 ml), 1 kesicu pudinga sa ukusom crne čokolade, žumanca i gustin. Mutite mikserom tako da se dobije glatka smesa. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Nakon toga preručite fil u drugi sud, mikserom umutite i na fil stavite providnu kuhinjsku foliju ili čistu kesu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Maslac sipajte u sud, dodajte šećer u prahu i mikserom umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil i sve zajedno umutite. Fil podelite na tri jednaka dela. U jedan deo dodajte 2/3 karamelizovanih lešnika i promešajte. Ostatak karamelizovanih lešnika sačuvajte za dekoraciju.

4

Formiranje torte

Na tacnu stavite prvi deo patišpanja. Poprskajte čokoladni mlekom i ostavite da patišpanj upije. Premažite prvim delo čokoladnog fila. Stavite drugi deo patišpanja, poprskajte čokoladnim mlekom, a onda premažite filom sa karamelizovanim lešnicima. Stavite i treći patišpanj, poprskajte čokoladnim mlekom i premažite poslednjim delom fila, ali ovog puta sa svih strana. Pospite bočne strane karamelizovanim lešnicima, kao i deo sa gornje strane.

5

Šlag

Belanca i šećer mikserom umutite u sneg. Sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom i ukrasite tortu. Brenerom “izgorite” šlag. Ohladite tortu, a nakon toga secite i poslužite.