Flag

Bebina flašica

1 kolač
Teško
40
Poklon čestitka u obliku bebine flašice.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup srneća leđa (30 x 11 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Biskvitno testo
30 gmaslaca
3 komadajaja
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
100 gpšeničnog brašna
15 gDr. Oetker Gustin
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gčokolade za kuvanje rendane
Fil od oraha
100 gnugata (ili krem tabla)
50 goraha
Fil od pavlake
200 gslatke pavlake za kuvanje
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
50 grendane čokolade
Dodatno
100 gčokolade za kuvanje
75 gslatke pavlake
50 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Pripremiti

Za biskvitno testo otopite maslac u maloj posudi i ostavite da se prohladi. Podmažite kalup za srneća leđa i pospite brašnom (30 x 11 cm). Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i aromu u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Kratko muteći dodajte rendanu čokoladu i ohlađeni maslac. Pecite odmah.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pecivo ostavite još 10 minuta da odstoji u kalupu, tek onda ga istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Presecite koru jednom vodoravno. Obe kore sada oblikujte nožem, tako da dobijete prepoznatljivi oblik flašice.


Fil od oraha

Otopite nugat u maloj šerpi, orahe iseckajte i dodajte u otopljenu smesu. Još vruću smesu nanesite na donju koru, ostavite da se ohladi.

3

Fil od pavlake

Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže i otopite. Prvo pomešajte 4 kašike umućene pavlake sa mlakim želatinom. Kada smesa počne da se želira, sjedinite sa preostalom pavlakom. Ostavite 3 kašike pavlake po strani za premazivanje. U preostalu pavlaku dodajte rendanu čokoladu i ravnomerno rasporedite fil od pavlake preko fila od oraha. Preklopite gornjom korom. „Cuclu" premažite pavlakom ostavljenom po strani. Čokoladu za kuvanje grubo usitnite. Kratko prokuvajte pavlaku u šerpi, dodajte čokoladu i otopite je u njoj, neprestano mešajući. Ostavite smesu da se malo prohladi, potom premažite celu tortu, osim „cucle". Belu čokoladu grubo usitnite, otopite je na pari, ostavite da se malo prohladi, sipajte je u kesicu za zamrzivač, isecite mali ćošak i time ukrasite tortu. Možete npr. da ispišete bebino ime.