Flag

Baklava posađuša

24 Porcija/e
Jednostavno
45
Recept za baklavu iz Prijepolja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjegotovih kora za baklavu
500 goraha
200 gmargarina sa maslacem (rastopljenog)
Sirup
1 kgšećera
800 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadlimun
Tirit
2 komadažumanca
150 gbrašna
0,25 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Tirit

Pomešati žumanca, brašno i prašak za pecivo i rukama trljati sve dok se ne sjedine u vidu krupnih suvih mrvica (kao prezla). Tirit ostaviti da se suši preko noći. Suv tirit se može čuvati u frižideru nekoliko nedelja.

2

U šerpu sipati vodu, vanilin šećer i šećer. Kada provri ostaviti da vri 13 minuta. Kada je sirup skuvan dodati limun, sečen na kolutiće.

3

Pomešati tirit i orahe.

4

Ređati po tri kore za baklave i svaku premazati rastopljenim margarinom. Bogato posuti filom i črvsto umotati. Ponavljati proces dok se ne potroši sav materijal.

5

Iseći baklave na kolutove debljine 2-3 cm i ređati vertikalno u pleh. Preliti ostatkom margarina i staviti da se peče (suši) u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, a onda odmah podesiti temperaturu rerne na 150 stepeni i peći 2 sata.

6

Vruću baklavu preliti hladnim sirupom i ostaviti da se potpuno ohladi, idealno preko noći.