Flag

Žele od ribiza i malina sa crnim vinom

otprilike 6 Tegli
Jednostavno
40
Žele od ribiza i malina sa finom notom crnog vina.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
650 mlsoka od ribizle (oko 1100g ribizla)
250 gmalina
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 3:1
350 gvoćnog šećera
100 mlcrnog vina (suvog)
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 3:1
1

Priprema

Operite ribizle, pomoću sokovnika iscedite sok i izmerite 650 ml. Odmerite 250g malina.

2

Postupak

Sok i maline stavite u lonac. Džemfix 3:1 pomešajte sa 2 kašičice voćnog šećera i dobro pomešajte sa voćem. Mešajući zakuvajte na jakoj vatri, dodajte ostatak voćnog šećera i uz stalno mešanje kuvajte najmanje 3 minuta. Dodajte crno vino. Eventualno skinite penu i odmah sipajte u pripremljene teglice. Zatvorite poklopcima, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.