Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Zeka sa kajsijama

Kolači iz tepsije

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zeka sa kajsijama

Tepsija:

papir za pečenje

Mućeno testo:

180 g margarina ili maslaca
80 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1/2 limuna)
2 jaja
225 g pšeničnog brašna
½ ravna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

Nadev:

1 konzerva polutke kajsije (neto 240 g)
250 ml soka od kajsije (iz konzerve, eventualno dopunjeno vodom)
1 kesica Dr. Oetker Preliv za tortu prozirni
2 kašike šećera
400 ml slatke pavlake
250 g sira maskarpone (event. može i švapski neslani)
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
3 kašike soka od limuna

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Na parčetu papira za pečenje (40 x 30 cm) nacrtajte zečiju glavu (oko 38 cm dužine i 23 cm širine) i stavite papir na tepsiju. Zagrejte rernu.

2

Mućeno testo:

Mekani margarin ili maslac penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i rendanu koru limuna, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu iz 2 puta, muteći srednjoj brzinom. Testo nanesite ravnomerno pomoću vlažnog noža oko 1 cm debljine (i na dugačke uši) unutar nacrtanog šablona, eventualno malo poravnajte ivice. Stavite da se peče.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 20 - 25 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja prevucite koru sa papirom za pečenje na rešetku za kolače da se hladi. Kada se dobro ohladi, pažljivo odstranite papir (eventualno je malo navlažite) i premestite zeku na tacnu.

3

Nadev:

Kajsije dobro ocedite, pritom sačuvajte sok i odmerite 250 ml (1/4 l). Eventualno dopunite količinu tečnosti vodom. Ostavite 3 polutke kajsija po strani za ukrašavanje, a ostale isecite na kockice.Pripremite preliv prema uputstvu, ali sa šećerom i sokom od kajsije. Dodajte kockice kajsija, ostavite malo da se prohladi, pa nanesite voćnu smesu preko kore, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm.

4

Ostavite nadev da se dobro ohladi. Umutite slatku pavlaku. Maskarpone izmešajte sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom, muteći mikserom. Dodajte slatku pavlaku. Premažite Maskarpone krem preko voćnog nadeva i pomoću oble strane kašičice izvucite talasaste vrhove. Dve od preostalih polutki kajsija stavite kao „oči". Od treće polutke odsecite jedan trouglasti komad za „nos", a ostatak isecite na fine trake i poslažite kao „brkove" na zekino lice. Ostavite da stoji u frižideru sve do služenja.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Zeka sa kajsijama

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 3kJ
1kcal
Masti 7.9g 0.5g
Ugljeni hidrati 5.3g 0.4g
Proteini 4g 0.3g