Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Zapečene voćne pituljice

Brzo i jednostavno

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zapečene voćne pituljice

Testo:

500 g kora za pitu tankih

Fil:

40 g margarina mekog dijetalnog
2 kašike šećera
2 žumanca
125 g sira nemasnog, nesoljenog
rendana kora limuna (1/2 limuna)
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
125 ml kisele pavlake
40 g oštrog brašna / tip 400
½ kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 belanaca
1 kašičica šećer

Premazivanje:

malo otopljenog margarina dijet
1 jaje umućeno

Nadev:

mešano voće po želji (banane, šljive, nektarine)

Preliv:

250 ml mleka
50 g šećera
2 jaja
1 kašika Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Namastite tepsiju. Za fil pomešajte margarin sa šećerom, žumancima, sirom, korom od limuna, vanilin šećerom i kiselom pavlakom. Brašno pomešajte sa praškom za puding, prosejte preko smese i sve dobro sjedinite. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i sjedinite sa filom. Na pobrašnjenu kuhinjsku krpu položite jednu koru, blago je premažite margarinom i preklopite drugom korom. Blago premažite jajetom i isecite na 4 dela. Na sredinu stavite malo fila, dodajte voće po želji i preklopite krajeve kora, tako da dobijete trouglove. Položite trouglove u tepsiju, jedan do drugog, tako da strana sa krajevima bude okrenuta na dole. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sve kore i fil.

2

Za preliv sjedinite sve sastojke i prelijte preko trouglova. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Gornji i donji grejači: približno 180°C

Vreo vazduh: približno 160°C

Umetanje: donja trećina

Peći: otprilike 40 Min.

Vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Još vruće pituljice pospite šećerom u prahu.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Zapečene voćne pituljice

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
1kcal
Masti 3.2g 0.3g
Ugljeni hidrati 2.1g 0.2g
Proteini 1.6g 0.1g