Flag

Začinjeni bageti

8 Peciva
Jednostavno
60
Bageti sa posebnim ukusom vlašca.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kvasno testo
600 gpšeničnog brašna (tip 1050 ili namensko)
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
otprilike 500 mlvode mlake
1,5 kašičicesoli morske
3 kašika/evlašca sitno seckanog
3 kašika/eperšuna sitno seckanog
1 komadžumance
1 kašikavode
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema

U posudu prosejte pšenično brašno i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte vodu i morsku so, pa potom električnim mikserom (spiralnim nastavcima) najpre najmanjom, a potom najvećom brzinom u roku od ca.5 minuta umesite glatko testo. Na kraju umešajte vlašac i peršun. Ostavite testo pokriveno na toplom dok mu se volumen vidljivo ne poveća. Pospite ga brašnom, izvadite iz posude i izmesite na radnoj površini. Od testa oblikujte 8 valjaka, dugih oko 15 cm. Položite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pa ponovo ostavite na toplom dok im se volumen vidljivo ne poveća. Površinu bageta 4-5 put zarežite ukoso oko 1 cm duboko. Umutite žumance sa 1 kašikom vode i time premažite bagete. Stavite tepsiju u rernu. Električna rerna - prethodno zagrejana. Rerna na topao vazduh - prethodno ne zagrejati. Rerna na plin - prethodno zagrejana

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C