Flag

Vitalis musli šnite za decu

1 kolač
Jednostavno
60
Zdravi slatkiši sa Vitalis proizvodima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
alu-folija
Mućeno testo
1 komadjabuka
2 kašika/esoka od limuna
200 gDr. Oetker Vitalis voćni musli
100 gmeda
125 gmargarina ili maslaca
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
0,5 komadarendane kore pomorandže
2 komadajaja
100 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Dodatno
60 gdžema od kajsije
100 gmlečne čokolade
1 kašikajestivog ulja npr. suncokretovo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Uputstvo

Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.

2

Priprema

Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Pažljivo podmaži polovinu tepsije (40 x 30 cm) i savij traku alu-folije 40 x 8 cm dva puta, tako da možeš da napraviš graničnik za testo, i položi foliju na tepsiju.

3

Testo

Operi jabuku, oljušti i očisti, grubo narendaj. Pomešaj sa limunovim sokom, onda dodaj musli i med. U činiji umuti maslac ili margarin. Postepeno dodaj vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Sada na svakih ½ minuta dodaj po jedno jaje i muti najvećom brzinom. Pomešaj brašno sa praškom za pecivo i dodaj u smesu iz 2 puta, muti srednjom brzinom. Na kraju kratko muteći dodaj smesu sa muslijem. Rasporedi testo oblom stranom kašike na podmazanu polovinu tepsije. Ograniči savijenom alu-folijom, da se ne razlije na deo koji nije podmazan. Stavi da se peče.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Nakon pečenja stavi tepsiju na rešetku da se pecivo ohladi. Iseci kolač na 3 jednaka dela. Pažljivo odvoji trake od tepsije i donju stranu tanko premaži džemom od kajsije. Grubo usitni čokoladu, otopi je na pari zajedno sa uljem na maloj temperaturi i premaži donji deo peciva. Ostavi da odstoji dok se čokolada ne stegne. Sada iseci na parčiće 13 x 5 cm (odmeri pomoću lenjira). Čuvaj musli šnite na suvom i hladnom mestu.