Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Uskršnje zeke

Male zeke za Vaše mališane

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnje zeke

Kvasno testo:

250 g mekog brašna prosejanog
1 kesica Dr. Oetker Kvasac
1 prstohvat soli
60 g mekog margarina ili maslaca
250 ml mleka mlakog
1 jaje
1 žumance
70 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1 limuna)

Premazivanje i ukrašavanje:

1 jaje umućeno
5 g suvog grožđa (nekoliko zrna)
malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Kvasno testo:

Brašno dobro pomešajte sa suvim kvascem, dodajte preostale sastojke i muteći mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom oko 5 minuta najvećom brzinom, umesite glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se ne udvostruči.Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i na radnoj površini još jednom kratko promesite. Podelite testo na 10 jednakih delova. Odvojite po 1/3 od svakog za glavice i manje delove za repiće.Velike komade testa oblikujte u rolne, krajeve malo istanjite i oblikujući nogice, malo ih zasecite. Položite rolne kao telo na papirom za pečenje obloženu tepsiju, premažite umućenim jajetom i malo razvucite krajeve.Komadiće testa za glavice oblikujte poput suze. Na oštrim krajevima zasecite uši i položite glavicu na telo. Testo za repiće oblikujte u kuglice i nalepite na telo. Premažite glavice i repiće umućenim jajetom. Utisnite suvo grožđe u testo kao oči. Ostavite zeke da odstoje na toplom mestu, dok se ne uvećaju za trećinu.

Gornji i donji grejači: približno 190°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 170°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: donja

Peći: otprilike 25 Min.

2

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pospite zeke blago šećerom u prahu.Odgovarajući proizvodi:Suvi kvasac Vanilin šećer

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Uskršnje zeke

Po porciji / komada Na 100 g / ml