Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Uskršnja torta

Svečana uskršnja torta

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja torta

Kalup sa štipaljkom (Ø 22 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tepsija:

papir za pečenje

Biskvitno testo:

25 g maslaca
2 jaja
2 žumanca
2 kašike vode vrele
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
50 g oljuštenog, mlevenog badema

Smesa od belanaca za kore i ukrašavanje:

2 belanaca
1 prstohvat soli
50 g šećera
100 g šećera u prahu

Glazura:

50 g čokolade

Fil:

1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
3 kašike vode hladne
150 g jogurta
1 pakovanje bobičasto voće duboko smrznuto
1 kašika sok od limuna
500 g slatke pavlake

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Otopite maslac u maloj šerpi i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odledite voće i ocedite.

2

Biskvitno testo:

Mikserom (nastavci za mućenje) umutite jaja, žumanca i vrelu vodu muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i dodajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte u smesu muteći mikserom najmanjom brzinom. Na kraju dodajte badem i maslac, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Peći: otprilike 25 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite ga. Istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, skinite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo skinite papir sa kojim se kora pekla i presecite je dva puta vodoravno.

3

Smesa od belanaca:

Prvo obložite tepsiju papirom za pečenje. Smanjite temperaturu rerne. U činiji za mućenje pomešajte belanca i so, mutite mikserom najvećom brzinom sve dok ne dobijete čvrst sneg. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Muteći i dalje najvećom brzinom, postepeno dodajte šećer. Prosejte šećer u prahu i dodajte ga u umućenu smesu. Sipajte smesu u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 5 mm). Na pripremljenu tepsiju našpricajte 2 okrugle ploče (Ø 14 cm). Osim toga našpricajte štapiće (5,5 cm i 4 cm dužine). Za zeke našpricajte "glave" i "tela" u različitim veličinama. Stavite tepsiju u rernu.

Gornji i donji grejači: približno 100°C

Vreo vazduh: približno 80°C

Peći: otprilike 120 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Puslice sa papirom za pečenje skinite sa tepsije i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

4

Glazura:

Grubo usitnite čokoladu, otopite je na pari, na tihoj vatri. Time sastavite zeke, ukrasite im lica. Kore od puslica (gornju i donju stranu) premažite preostalom glazurom i ostavite da se stegne.

5

Fil:

Potopite želatin prema uputstvu, tako da nabubri. Pomešajte voće, jogurt i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte i preostalu smesu. Kada smesa počne da se želira, dodajte slatku pavlaku.Spojite sve biskvitne i sve puslica kore filom i premažite ih sa spoljne strane. Malu puslica tortu položite na veliku biskvitnu tortu i ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Malo pre serviranja tortu ukrasite štapićima i zekama.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Uskršnja torta

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 3kJ
2kcal
Masti 9g 0.8g
Ugljeni hidrati 6g 0.5g
Proteini 4.5g 0.4g