Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Uskršnja pletenica

Od kvasnog testa

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja pletenica

Tepsija:

papir za pečenje

Kvasno testo:

175 ml mleka
80 g margarina ili maslaca
500 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasac
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1/2 limuna)
1 jaje
1 belance
100 g suvog grožđa (po želji)

Dodatno:

1 žumance
1 kašika mleko
malo badema seckanog
malo šećera krupnog

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Zagrejte mleko i otopite maslac ili margarin u njemu.

2

Kvasno testo:

Sipajte brašno u činiju. Pomešajte sa suvim kvascem, dodajte preostale sastojke, sve osim suvog grožđa, i mikserom (nastavci za mešenje) kratko mešajte najmanjom brzinom, potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Po želji dodjate suvo grožđe. Pokrijte testo i ostavite da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje.Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom dobro promesite i podelite na 3 dela jednake veličine. Svaki deo razvucite u sajlu dužine oko 40 cm. Položite sajle na tepsiju i ispletite u pletenicu. Ostavite pletenicu da odstoji pokrivena dok se vidno ne uveća.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejana rerna)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejana rerna)

Umetanje: donja trećina

Peći: otprilike 30 Min.

3

Umutite žumance sa mlekom i time premažite pletenicu. Pospite bademima i šećerom.

Prevucite pletenicu sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohladi.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Uskršnja pletenica

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 2kJ
1kcal
Masti 6.1g 0.6g
Ugljeni hidrati 4.1g 0.4g
Proteini 3.1g 0.3g