Flag

Tufahije

1 Tepsija
Jednostavno
40
Zimski desert - tradicionalne tufahije.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite uz Dr. Oetker šlag penu ili uz sos od vanile, koji ćete pripremiti od 1 kesice Dr. Oetker Original pudinga vanila skuvanog u 750 ml mleka.
Recipe Tips
Za bezalkoholnu varijantu rum zamenite sokom od jabuke ili pomorandže. Priprema je ista.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
Sastojci
malosuvog grožđa (1 kašika)
otprilike 100 mlruma
8 komadajabuka
20 gmekog maslaca
20 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
malošećera u prahu
2 kašika/eoljuštenog, mlevenog badema
2 kašika/eoljuštenog, seckanog badema
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Priprema

Potopite suvo grožđe preko noći u 2 kašike pripremljenog ruma. Zagrejte rernu, ako koristite gornje i donje grejače. Sa jabuka skinite peteljke, operite ih, obrišite i izdubite počevši od strane cveta, ali nemojte da probijete do kraja, pritom odstranite koštice. Položite jabuke u podmazanu tepsiju ili na vatrostalne male tanjiriće. Maslac pomešajte sa šećerom, Burbon vanilin šećerom, mlevenim bademima i natopljenim suvim grožđem. Pomoću kašičice napunite jabuke. Pospite seckanim bademima, blago ih pritisnite. Prelijte preostalim rumom. Stavite tufahije da se peku. Gornji i donji grejači - prethodno zagrejati rernu. Topao vazduh - prethodno NE zagrejati rernu. Gas - prethodno NE zagrejati rernu.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Jabuke nakon pečenja pospite šećerom u prahu i poslužite dok su vruće.

  • Poslužite uz Dr. Oetker šlag penu ili uz sos od vanile, koji ćete pripremiti od 1 kesice Dr. Oetker Original pudinga vanila skuvanog u 750 ml mleka.
  • Za bezalkoholnu varijantu rum zamenite sokom od jabuke ili pomorandže. Priprema je ista.