Flag

Tsourekia

1 kolač
Srednje teško
40
Slatko pecivo sa susamom i bademom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Kvasno testo
75 mlslatke pavlake
100 mlvode
70 gmargarina ili maslaca
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
150 gšećera
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže)
1 ravna kašičicasoli
1 komadjaje
1 komadbelance
Dodatno
1 komadžumance
1 kašikamleka
malosusama
malobadema seckanog
malobadema mlevenog
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema

Zagrejte slatku pavlaku i vodu u maloj posudi i u tome rastopite maslac ili margarin.

2

Kvasno testo

Pomešajte brašno i suvi kvasac u činiji za mešenje. Dodajte preostale sastojke i toplu mešavinu vode,pavlake i masnoće. Mesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 min., tako da dobijete glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

3

Podelite testo na 3 jednaka dela, oblikujte tri valjka podjednake dužine i na tepsiji upletite u pletenicu. Ostavite pletenicu da odstoji na toplom dok se vidno ne uveća. Umutite žumance sa mlekom, time premažite pletenicu i pospite je susamom i bademima. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja premestite pletenicu na rešetku i ostavite je da se ohladi.