Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Trouglići sa lešnicima

Moguća priprema i sa kokosom

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Trouglići sa lešnicima

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
alu-folija

Mešeno testo:

225 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 jaje
1 kašika vode
100 g margarina ili maslaca

Nadev:

150 g šećera
150 g maslaca
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
3 kašika/e vode
100 g mlevenih lešnika
200 g lešnika seckanih
3 kašika/e džema od kajsije

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Priprema

Podmažite tepsiju. Zagrejte rernu.

2

Mešeno testo

U činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke za testo i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo, potom oblikujte valjak. Razvijte testo na tepsiji.

3

Nadev

U šerpi pomešajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom i vodom, zagrejte i otopite. Umešajte mlevene i seckane orahe. Ostavite smesu da se prohladi oko 10 min. Premažite testo džemom od kajsija. Preko toga ravnomerno rasporedite fil. Ispred testa položite višestruko savijenu alu-foliju, tako da oblikujete rub. Stavite da se peče na sredini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Ostavite testo u tepsiji na rešetki oko 20 min da se ohladi. Potom ga isecite na kvadrate (8 x 8 cm, za ca. 32 troulića, ili 4 x 4 cm za ca. 140 trouglića), potom ih dijagonalno presecite, tako da dobijete trougliće.

4

Glazura

Grubo usitnite čokoladu i otopite na pari. Dva oštra ugla trougla umočite u čokoladu. Položite pecivo na papir za pečenje i sačekajte da se glazura stegne.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste