Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Torta sa džemom od malina i lešnicima

Idealna poslastica posle Uskršnjeg ručka

12 Porcije

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa džemom od malina i lešnicima

Za kalup za tortu (Ø 26 cm): :

malo masti

Testo: :

200 g pšeničnog brašna
1 kašika Dr. Oetker Prašak za pecivo (do vrha puna)
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećer
1 jaje
1 belance
100 g omekšalog maslaca ili margarina
100 g mlevenih lešnika

Nadev: :

100 g džema od malina

Za premaz: :

1 žumance
1 kašičica mleko

Za ukrašavanje: :

Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava
Dr. Oetker Boja za kolače žuta
Dr. Oetker Cvetići ukrasni mix
Dr. Oetker Cvetići ukrasni mix
Dr. Oetker Cvetići ukrasni mix

Priprema

Priprema

1

Testo:

U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i sve izmešajte mikserom najpre na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte testo u kuglu, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite oko 30 minuta na hladnom. U međuvremenu namastite kalup za tortu i zagejte pećnicu.

Gornji i donji grejači: 180°C

Umetanje: donja trećina

Peći: otprilike 30 Min.

2

Razvucite polovinu testa na dno kalupa i postavite obruč kalupa oko njega.

3

Nadev:

Testo u kalupu premažite džemom, ali pri tome ostavite 1 cm uz rub bez džema. Od ostatka testa na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjke debljine olovke. Od komadića testa oblikujte ogradu, sunce i oblake te ih položite na džem. Žumance umitite sa mlekom i time premažite testo. Kalup stavite na rešetku u rerni.

4

Skinite rub kalupa, tortu odvojite od dna, ali je ostavite da se hladi na njemu na rešetki.

5

Ukrašavanje:

Kolač po želji ukrasite Dr. Oetker bojama za kolače, i njime „pričvrstite“ i cvetiće na torti.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Torta sa džemom od malina i lešnicima

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.5g 1g
Ugljeni hidrati 0.3g 0.7g
Proteini 0.2g 0.5g