Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta od pasulja

Torta od pasulja, jabuka i suvih dunja.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta od pasulja

Fil:

500 g pasulja tetovca (kuvanog)
150 g dunja suvih
1 kg jabuke
300 g šećera
500 g oraha mlevenih
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera

Kore:

250 g brašna
200 g šećera
1,5 čaše vode
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
4 kašike fila

Priprema

Priprema

1

Izrendati jabuke, sve sa korom. Kuvani pasulj usitniti u blenderu.

2

U šerpu sa šećerom dodati jabuke i iseckane dunje i kuvati dok ne ispari višak tečnosti, odnosno dok se ne zgusne. Dodati vanilin šećer i pasulj i izblendati štapnim blenderom. Dodati mlevene orahe i ostaviti da se fil ohladi.

3

Pomešati sve sastojke za koru i napraviti testo. Ispeći koru u rerni na 180 stepeni 30 minuta. Nakon pečenja ostaviti da se potpuno ohladi.

4

Koru iseći na 3 dela. Prvo staviti koru, pa premazati filom i nastaviti dok se ne potroši sav materijal. Poslednji sloj treba da bude fil. Dekorisati mlevenim orasima.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste