Flag

Torta Fantazija

12 Porcija/e
Teško
60
Sočna torta sa filom od vanile, čokolade i maline
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Potrebno za 4 patišpanja
12 komadabelanaca
200 gšećera
90 gbrašna
200 goraha
Fil vanil/čokolada
12 komadažumanca
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
650 mlmleka
10 kašika/ešećera
250 gmaslaca
100 gčokolade
Fil malina
300 gmalina
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
250 mlvode
200 gšećera
Čoko lešnik glazura
250 gkisele pavlake 20% mm
200 gčokolade za kuvanje
50 glešnika sitno seckanih
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Za dva patišpanja

6 belanaca malo izmiksajte da zapene pa postepeno dodajte 100 g šećera. Umutite u čvrst šam. Dodajte 45 g brašna i 100 g mlevenih oraha. Varjačom lagano promešajte da se smesa izjednači. Smesu rasporedite u dva pleha prečnika 24 cm. Oba pleha stavite u zagrejanu rernu na 200 °C, na oko 15 minuta. Na isti način pripremite i druga dva patišpanja.

2

Fil vanil/čokolada

U sud sipajte 200 ml mleka, 12 žumanaca i dva vanil pudinga Dr.Oetker. Sve izmiksajte da nema grumuljica. Ostatak mleka i šećer stavite u sud, da provri, a onda dodajte mleko sa pripremljenim žumancima i pudingom i kuvajte uz neprestano mešajte u gust krem. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i mikserom izmiksajte, a onda rastegljivom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac stavite u vanglicu i mikserom izmiksajte. Dodajte postepeno ohlađeni krem, po kašiku dve, pa nastavite sa miksanjem i tako dok ne dodate sve. Fil podelite na pola i u jednu polovinu dodajte istopljenu čokoladu. Izmiksajte čokoladni fil.

3

Fil malina

Šećer i vodu (150 ml) stavite da vri oko 3 minuta. Kad se šećer istopio dodajte maline. Kuvajte neprestano mešajući oko 5 minuta pa dodajte puding iz kesice koji ste prethodno rastvorili u 100 ml vode. Na umerenoj temperaturi skuvajte fil. Ostavite 30 minuta da se prohladi.

4

Čoko lešnik glazura

Zagrejte kiselu pavlaku i onda joj dodajte istopljenu čokoladu. Dobro promešajte da se glazura ujednači.

5

Na tacnu stavite prvi patišpanj. Premažite polovinom čoko glazure, a onda pospite polovinom iseckanih lešnika. Prebacite u frižider na 15 minuta da se glazura malo ohladi i stegne.

6

Nakon tog vremena preko glazure stavite čokoladni fil. Stavite drugi patišpanj i premažite ga filom od malina. Onda i treći patišpanj, ostatak čoko glazure i lešnika, pa ponovo u frižider na hlađenje.

7

Na kraju premažite vanil filom i završite poslednjim patišpanjem. Ostavite u frižider najmanje 3-4 h da se ohladi i stegne pre nego što nastavite da je dekorišete.