Flag

Tart od šparoga

1 Pecivo
Srednje teško
60
Neobična pita - tart sa šparogama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm)
malo masnoće
Mešeno testo
75 gpšeničnog brašna
75 gDr. Oetker Gustin
3 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičicasoli
100 mljogurta
3 komadajaja
100 mljestivog ulja
Nadev
750 gšparoga
1 komadsmrznutih fileta tunjevine (oko 130 g), npr. „Costa“
2 komadaparadajza
100 mljogurta
malometvice seckane (matičnjaka)
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Za nadev operite šparoge, u donjoj trećini tanko oljuštite odozgo na dole. Odsecite donje krajeve (drvenasta mesta u potpunosti odsecite), operite šparoge u hladnoj vodi, ocedite i isecite na komadiće. Otopite tunjevinu prema uputstvu sa pakovanja. Zagrejte rernu. Podmažite kalup.

2

Mešeno testo

Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umutite metlicom za sneg, tako da dobijete ujednačeno testo. Testo ravnomerno razvucite u kalupu. Rasporedite šparoge po testu, Pecite u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. U međuvremenu isecite tunjevinu na tanke listove. Operite paradajz, očistite i isecite na kockice. Vruć tart obložite tunjevinom i kockicama paradajza i pecite još oko 5 minuta. Poprskajte tart jogurtom i pospite seckanim listićima metvice.