Flag

Švedske šnite

1 kolač
Srednje teško
40
Hrskava lagana poslastica sa biskvitnim testom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
1 pakovanjelisnatog testa (zamrznuto)
50 gdžema od ribizle ili maline
Biskvitno testo
3 komadajaja
2 kašika/evrele vode
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
80 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
20 gkakao praha
3 kapiDr. Oetker Arome ruma
Fil
500 mlslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
30 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
Ukrašavanje
100 gmlečne čokolade
1 kašikajestivog ulja
100 gbadema u listićima
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

Priprema

Položite ploče lisnatog testa jednu pored druge i ostavite ih pokrivene da odstoje dok se ne odlede. Kada se odlede stavite ih jednu preko druge i razvaljajte na pravougaonik od oko 30 x 40 cm. Isecite ploču od testa na 4 podjednake trake (30 x 10 cm). Na tepsije obložene papirom za pečenje stavljajte po dve trake, pa ih ostavite da odstoje oko 15 minuta. Potom ih više puta izbodite viljuškom i premažite vodom. Stavite da se peče. Vreme pečenja oko 15 min. po tepsiji.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite trake od lisnatog testa sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade. 2 trake premažite džemom.

2

Za biskvitno testo penasto umutite jaja sa vodom, muteći mikserom oko 1 minuta najvećom brzinom. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i u roku od jednog minuta umešajte u jaja. Dodajte aromu ruma i mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte preko umućenih jaja i sjedinite kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u ram za kolače (30 x 20 cm), koji ste položili na podmazanu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ukoliko nemate ram, savijte papir za pečenje više puta i tako oblikujte rub.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

3

Odstranite ram i istresite testo na šećerom posuti papir za pečenje, pažljivo odstranite papir sa kojim se testo peklo. Ostavite koru da se ohladi, potom je isecite na dve trake 30 x 10 cm. Položite po jednu traku biskvita preko džemom namazane trake lisnatog testa.

4

Fil

Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, Kremfixom i vanilin šećerom. Pažljivo dodajte rum. Smesu nanesite na duple trake i prekrijte preostalim trakama od lisnatog testa.

5

Glazura

Otopite čokoladu sa uljem na pari i premažite preko kolača. Pospite bademom u listićima i ostavite da se ohladi. Pre serviranja isecite na šnite pomoću oštrog noža.