Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Švedske ćufte

Ćufte u sosu, idealne za porodični ručak.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švedske ćufte

Ćufte:

2 jaja
200 ml mleka
1 šolja prezli
2 glavice crnog luka
1 kg mešanog mlevenog mesa
1 kašika suvog začina
1 kašičica mešavine začina (karanfilić, cimet)
0,5 kašičice bibera
30 g margarina

Sos:

300 ml supe juneće
200 ml pavlake neutralne
1 kašičica Dr. Oetker Gustin
2 kašičice pekmeza od šipka

Za serviranje:

bareni krompir
peršun sitno seckan

Priprema

Priprema

1

Umutiti jaja i u njih dodati mleko, nastaviti mućenje i dodati prezle. U mleveno meso dodati izrendani ili sitno seckani luk i mešavinu začina. Dobro promešati sve zajedno da se svi sastojci sjedine, a zatim formirati ćufte veličine oraha.

Ćufte ređati na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta da dobiju koricu.

2

U šerpu odgovarajuće veličine sipati supu i kada se zagreje dodati neutralnu pavlaku i gustin, kuvati uz mešanje nekoliko minuta i pred kraj dodati pekmez od šipka. Nastaviti kuvanje još nekoliko minuta, uz neprekidno mešanje.

3

U tiganju istopiti margarin i dodati pečene ćufte. Pržiti dok ne dobiju lepu rumenu boju sa svih strana.

Servirati sa kuvanim krompirom i seckanim peršunom.