Srneća leđa sa jabukama

Za svaki dan

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Srneća leđa sa jabukama

Kalup srneća leđa (30 x 11 cm):

malo masnoće
pšenično brašno

Nadev od jabuka i sira:

1 kg jabuka nakiselih
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
250 g švapskog sira obrani (ili kisele pavlake)
2 jaja
1 rendana kora pomorandže
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g pistaća seckanih

Mešeno testo:

150 g pšeničnog brašna
0,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 jaje
75 g mekog margarina ili maslaca
100 g oljuštenog, mlevenog badema

Priprema

Priprema

1

Nadev od jabuka i sira

Jabuke operite, oljuštite, očistite i sitno iseckajte i stavite u široku šerpu da se dinstaju zajedno sa šećerom i vanilin šećerom oko 5 minuta. Ocedite jabuke u cediljki i ostavite ih da se ohlade.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji na hladnom mestu oko 1 sat.U međuvremenu podmažite kalup za srneća leđa i pospite brašnom. Zagrejte rernu.2/3 mešenog testa razvijte na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik od oko 35 x 15 cm. Isecite jednu traku testa (5 x 15 cm) i prepolovite je (5 x 7,5 cm). Obložite kalup za srneća leđa velikim i sa 2 mala pravougaonika od testa (za strane). Umutite sir sa jajima, praškom za pecivo i pistaćima, dodajte oceđene jabuke i rasporedite u kalupu za srneća leđa.Preostalo testo razvijte u još jedan pravougaonik (30 x 12 cm), stavite ga preko fila od jabukai pritisnite ga na ivicama. Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno

Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne