Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Srneća leđa sa jabukama

Za svaki dan

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Srneća leđa sa jabukama

Kalup srneća leđa (30 x 11 cm):

malo masnoće
pšenično brašno

Nadev od jabuka i sira:

1 kg jabuka nakiselih
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
250 g švapskog sira obrani (ili kisele pavlake)
2 jaja
1 rendana kora pomorandže
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g pistaća seckanih

Mešeno testo:

150 g pšeničnog brašna
0,5 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 jaje
75 g mekog margarina ili maslaca
100 g oljuštenog, mlevenog badema

Priprema

Priprema

1

Nadev od jabuka i sira

Jabuke operite, oljuštite, očistite i sitno iseckajte i stavite u široku šerpu da se dinstaju zajedno sa šećerom i vanilin šećerom oko 5 minuta. Ocedite jabuke u cediljki i ostavite ih da se ohlade.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji na hladnom mestu oko 1 sat.U međuvremenu podmažite kalup za srneća leđa i pospite brašnom. Zagrejte rernu.2/3 mešenog testa razvijte na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik od oko 35 x 15 cm. Isecite jednu traku testa (5 x 15 cm) i prepolovite je (5 x 7,5 cm). Obložite kalup za srneća leđa velikim i sa 2 mala pravougaonika od testa (za strane). Umutite sir sa jajima, praškom za pecivo i pistaćima, dodajte oceđene jabuke i rasporedite u kalupu za srneća leđa.Preostalo testo razvijte u još jedan pravougaonik (30 x 12 cm), stavite ga preko fila od jabukai pritisnite ga na ivicama. Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.