Flag

Spekulacijus

1 kolač
Jednostavno
40
Slatki mali začinjeni zimski kolači.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Testo možete da oblikujete i običnim modlicama.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Testo za spekulacijus
250 gglatkog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
120 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
30 gmekog maslaca
na vrh nožakardamoma dva puta
1 komadjaje
3 kašika/emleka
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Prhko testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Redom dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji 1 sat u frižideru.Na radnoj površini ručno promesite testo i oblikujte u rolnu i oklagijom razvijte testo debljine oko 4 mm. Pobrašnjenim kalupom za spekulacijus (ili oklagijom sa šarama) utisnite šare. Keksiće isecite nožem i poslažite na tepsiju. Stavite da se peče u gornjem delu zagrejane pećnice.

Pozicija rešetke: gornja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

3

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ispečene keksiće odmah po završenom pečenju prevucite sa papirom za pečenje sa tepsije na rešetku i ostavite da se hlade.

  • Testo možete da oblikujete i običnim modlicama.