Flag

Slatka sirnica

1 Porcija
Jednostavno
30
Jedinstveni recept za sirnicu koja se služi sa džemom od malina.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
10 komadajaja
350 gšećera
1 kgsira sremski
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
4 kašika/epalente
sok od limuna
rendana kora limuna
30 mllozovače
100 mlulja
Dekoracija
šećer u prahu
džem od malina
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Polako mutiti šećer i jaja, dodati parašak za pecivo i burbon vanilu i na kraju sir. Sve zamešati žicom za mešanje. Na kraju, uz mešanje dodati palentu, lozovu rakiju, rendanu koru i sok od limuna.

2

Ulje dobro zagrejati u džezvi i sipati ga u posudu za pečenje, prethodno obloženu papirom za pečenje. Izliti umućenu masu.

3

Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220 C, a nakon toga 30 minuta na 180 stepeni.

4

Nakon pečenja ostaviti da se ohladi. Servirati sa džemom od malina.