Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Slane štanglice

Slani zalogaji koji će garantovano upotpuniti Vaša slavlja i druženja sa najmilijima.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Slane štanglice

Patišpanj:

3 jaja
0,5 kašičice soli
250 ml ulja
250 ml jogurta
230 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kašika Dr. Oetker Gustina

Fil 1:

230 g kisele pavlake 20% m.m.
1 jaje
soli
biber
150 g šunke
150 g sira trapista

Fil 2:

200 g kisele pavlake 20% m.m.
100 g sira trapista

Dodatno:

100 g ajvara

Priprema

Priprema

1

Belanca umutite i posolite. Dodajte žumanca i mikserom umutite. Nakon toga ulje i jogurt. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i gustin. Postepeno dodajte u umućenu smesu i lagano mešajte.

2

Smesu sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta na 180 °C.

3

Patišpanj izvadite iz pleha zajedno sa papirom za pečenje. Okrenite ga tako da gornja strana sada bude donja. Skinite papir i  ponovo ga vratite u pleh.

4

Patišpanj isecite na polovine i premažite ih ajvarom.

5

Za prvi fil sjedinite kiselu pavlaku, umućeno jaje, iseckanu šunku i izrendan trapist. Posolite i pobiberite. Jednu polovinu premažite pripremljenim filom i preklopite drugim delom patišpanja tako da deo premazan ajvarom ide na fil. Tako pripremljeno vratite u pleh. Premažite  drugim delom fila koji ste pripremili tako što sjedinite kiselu pavlaku i izrendan trapist.

6

Pleh ponovo vratite u rernu na 10 minuta i temperaturu od 180 °C.

7

Ostavite da se ohladi i fil stegne, najbolje prvo na sobnoj temperaturi, pa preko noći u frižideru. Sutradan, oštrim i tankim nožem isecite na štanglice 2,5 x 5 cm i dekorišite kiselom pavlakom, crvenom paprikom, ruzmarinom i narom ili po vašoj želji.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste