Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Sladoled kolač sa jagodama i jagode sa penušavim vinom

Savršen spoj ukusa sladoleda, jagoda i penušavog vina.

8 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Sladoled kolač sa jagodama i jagode sa penušavim vinom

Kora:

280 g brašna
4 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom jagode
300 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
250 g smrznutih jagoda
4 jaja
250 g putera/maslaca
150 ml vode

Sladoled:

4 gotova korneta
1 kašika belog krema od mleka
2 kašika/e krem sira
2/3 ispečene kore
100 ml mleka za punjenje
1 kesica Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
1 kesica Dr. Oetker Šlag pene
80 ml mleka za šlag penu
5 ml Dr. Oetker Arome vanila

Kolač sa penušavim vinom:

1/3 ispečene kore
150 g bele čokolade
10 ml ulja
200 ml roze penušavog vina
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
100 ml gazirane vode
1 kesica Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
1 kesica Dr. Oetker Dekor Mix srca

Priprema

Priprema

1

Kora

Izblendati jagode, sipati ih u posudu, dodati jaja, istopljen puter i vodu. Pomešati sve suve sastojke: brašno, puding sa ukusom jagode, prašak za pecivo i šećer. Spojiti vlažne i suve sastojke. Jednako umutiti i peći u plehu od rerne 30 minuta na 170 C.

2

Sladoled

Izmrviti ostatke kore. Pomešati beli krem od mleka, krem sir, mleko i izmrvljenu koru. Jednako sjediniti i napuniti kornete do vrha. Umutiti šlag penu uz dodatak arome vanile. Između punjenja i šlaga posuti malo dekor šarenih mrvica. Na kornete naneti šlag sa vanilom i dekoristi dekor šarenim mrvicama.

3

Kolač sa vinom

Od pečene kore iseći manja srca, viljuškom ih umočiti u istopljenu belu čokoladu sa uljem, ocediti i ostaviti da se stegnu. Polovinu gazirane vode pomešati sa želatinom, a drugu polovinu spojiti sa vinom. Ostaviti da želatin nabubri, a onda ga pomešati sa vinom. Sipati u čaše za šampanjac i ohladiti u frižideru. U ohlađeno vino stavljati po jedno srce. Na ostatak srca uz pomoć čokolade koja je ostala od umakanja zalepiti dekor mix srca.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste