Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šareni uskršnji venčići

Šarenilo na trpezi

približno 6 Kolača

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šareni uskršnji venčići

Tepsija 40 x 30 cm:

malo masnoće
pšenično brašno
kuhinjski ubrusi
alu-folija

Za testo sa sirom i uljem:

300 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
80 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže)
125 g sira nemasnog
1 belance
80 ml mleka
80 ml jestivog ulja npr. suncokretovog

Dodatno:

1 žumance
1 kašika mleko
100 g badema grubo rendanog ili seckanog (ili pistaćija)
6 jaja i uskršnja boja za jaja

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Podmažite tepsiju i pospite brašnom ili obložite papirom za pečenje. Zgužvajte kuhinjske ubruse, oblikujte "jaja" i uvijte ih u alu-foliju. Zagrejte rernu.

2

Testo sa sirom i uljem:

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljoj činiji. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo (ne mesite predugo, inače će se testo lepiti!). Oblikujte testo u rolnu i podelite ga na 6 jednakih delova. Svako parče testa podelite na 3 dela i na blago pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte 3 valjka (dužine oko 30 cm) i položite ih jedan pored drugog na radnu površinu. Gornje krajeve malo pritisnite i ispletite pletenicu. Donje krajeve dobro spojite i na tepsiji oblikujte venčić. Na isti način postupite sa preostalih 5 delova testa. Postavite "alu-folija-jaja" u sredinu venčića. Umutite žumance sa mlekom, premažite time venčiće i po ćelji ih pospite rendanim ili seckanim bademima ili pistaćima. Pecite u donjoj trećini rerne.

Gornji i donji grejači: približno 200°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: donja trećina

Peći: otprilike 20 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. "Alu-folija-jaja" odstranite odmah nakon pečenja i ostavite venčiće da se ohlade na rešetki za kolače. Ofarbajte jaja bojom za jaja prema uputstvu sa kesice i stavite ih pre serviranja u pripremljene venčiće.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Šareni uskršnji venčići

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.8g 0.6g
Ugljeni hidrati 0.5g 0.4g
Proteini 0.4g 0.3g