Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šareni rolat

Ukusni desert sa filom od vanile i višanja, preliven glazurom od crne i bele čokolade.

15 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šareni rolat

Za patišpanj:

5 jaja
5 kašika/e šećera
5 kašika/e brašna
2 kašika/e Dr. Oetker Kakao
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e ulja

Za fil:

300 ml mleka hladnog
1 pakovanje Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile
100 ml slatke pavlake
100 g slatkog od višanja

Za glazuru:

100 g crne čokolade
20 g bele čokolade
2 kašika/e ulja

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

U sud sipajte belanca, malo umutite da zapene, pa postepeno dodajte šećer, neprestano muteći. Na kraju dodajte žumanca i još malo mutite mikserom. Posebno sjedinite brašno, kakao i prašak za pecivo. Sipajte u umućena jaja i lagano promešajte špatulom. Na kraju dodajte i ulje. Preručite u pleh od rerne na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite na 200 °C oko 15 minuta.


Pečeni patišpanj isecite na kockice 2 x 2 cm i stavite u odgovarajući sud.

2

Fil

U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 3 minuta. Posebno umutite slatku pavlaku i sjedinite sa umućenim filom sa ukusom vanile. Dodajte u sud sa iseckanim patišpanjem i dobro promešajte.


Zaobljeni kalup veličine 30 x 10 cm obložite papirom za pečenje ili providnom folijom. Naizmenično sipajte pripremljenu smesu, pa takođe, naizmenično prelivajte slatkim od višanja ili topingom. Ostavite da se ohladi najmanje 4 sata, pa okrenite na tacnu.

3

Glazura

Crnu čokoladu otopite i dodajte ulje. Prelijte rolat, a onda poprskajte otopljenom belom čokoladom.