Flag

Šarene puding kocke

1 kolač
Jednostavno
40
Puding kocke sa 4 vrste pudinga.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvitno testo (pripremite 3x)
2 komadajaja
60 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom jagode
Fil
400 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
200 gmekog maslaca
1 kašikašećera u prahu
Premazivanje
3 - 4 kašika/emarmelade od jagode ili maline
Šećerna glazura
300 gšećera u prahu
5 - 6 kašika/esoka crvene boje
Ukrašavanje
50 gčokolade za kuvanje
1 kašičicajestivog ulja
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Mikserom muteći najvećom brzinom umutite jaja penasto. U roku od jednog minuta dodajte šećer, pa mutite još 2 minuta. Dodajte prašak za puding sa ukusom čokolade i kratko muteći sjedinite. Sipajte testo u tepsiju (30 x 40 cm, podmazana i obložena papirom za pečenje), poravnajte i stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Koru istresite na šećerom posuti papir za pečenje, papir sa kojim se kora pekla premažite blago vodom i odstranite pažljivo. Ostavite koru da se ohladi.

2

Na isti način ispecite još dve kore, ali jednu sa pudingom od jagode, drugu sa pudingom od vanile.

3

Fil

Skuvajte puding prema uputstvu sa ambalaže, ali samo sa 400 ml mleka. Kada se ohladi na sobnu temperaturu, umešajte omekšali maslac, koji ste prethodno miskerom umutili sa šećerom u prahu. Položite čokoladni biskvit sa šećernom stranom na dole u tepsiju i premažite ravnomerno sa pola fila. Preklopite biskvitom od jagode i premažite preostalim filom. Odozgo stavite biskvit od vanile i blago pritisnite. Ostavite kolač da odstoji oko 30 minuta. Provucite marmeladu kroz cediljku i premažite ceo kolač.

4

Glazura

Pomešajte šećer u prahu sa sokom, tako da dobijete gustu smesu, koja se može razmazivati. Time presvucite kolač.

5

Ukrašavanje

Izmrvite čokoladu, stavite je u kesicu za zamrzivač, dodajte ulje, dobro je zatvorite i otopite je u vreloj vodi. Kada se čokolada otopi, obrišite kesicu, malo je promesite, odsecite mali ćošak i ukrasite kolač šarom po želji. Ostavite da se stegne i isecite na kocke.