Flag

Šarene krofne

otprilike 12 Porcija/e
Srednje teško
40
Jednostavne krofne za pripremu kod kuće.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
370 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
40 gšećera
1 prstohvatsoli
1 komadjaje (veličine M)
150 mlmleka (mlakog)
60 gputera/maslaca rastopljenog
Za prženje
jestivo ulje (npr. suncokretovo ulje)
Za dekorisanje
100 gcrne čokolade
200 gbele čokolade
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor Mix srca
nekolikojagoda suvih
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Dekor Mix srca
1

Testo

Prosejte brašno u posudu i dobro promešajte s instant kvascem. Dodajte postepeno ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmesite u glatko testo. Ostavite prekriveno na toplom mestu dovoljno dugo da se testo udvostruči.


Testo nakon što se digne razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite tako da ga s leve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na debljinu od približno 1 cm. Kalupom izrežite krugove (Ø 9 cm). Potom manjim kalupom izrežite sredinu krugova tako da dobijete prstenove širine oko 4 cm. Prstenove stavite na pobrašnjenu kuhinjsku krpu i ostavite prekriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne udvostruče.

2

Prženje

U dubokom tiganju zagrejte ulje na temperaturu od približno 180 stepeni. Prstenove stavite oprezno u ulje i ispržite s obe strane. Izvadite krofne kašikom za ceđenje i stavite ih na kuhinjski papir da se dobro ocede.

3

Dekorisanje

Belu i tamnu čokoladu grubo iseckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pari, pri niskoj temperaturi. Otopljenu belu čokoladu podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu obojite crvenom bojom za kolače do željene roze nijanse. Na ohlađene krofne nanesite glazure i pospite ih šarenim mrvicama, srcima ili suvim jagodama.